En Köpfri Dag
En köpfri dag
24 november 2017


 


Om BND.nu

 

Du, jag och miljoner andra!

Fritt detagande, fritt engagemang. Alla hjälper till och gör det de brinner för. Så har Buy Nothing Day vuxit över hela världen och så växer den även i Sverige. Ingen säger till dig vad du skall göra, men du gör det ändå. För att du tycker det är viktigt.

Du är välkommen att skicka in material till bnd.nu: affischer, artiklar, boktips, nyheter, filmer, rapporter från ditt BND-firande eller något annat du tycker passar bra! Sen hittar alla det här på webbplatsen, och blir inspirerade av vad du gjort!

Nyttan är nöjet

Webbplatsen enkopfridag.se (tidigare BND.nu) har varit knutpunkten för det svenska engagemanget kring BND sedan år 2000. En inspirationskälla för alla som vill delta.

Med hjälp av enkopfridag.se är det enkelt att snabbt bilda sig en uppfattning om vad BND handlar om och hur man kan engagera sig. Man kan även läsa om vad som skett tidigare år.

Den som vill engagera sig och sprida budskapet samt fira Buy Nothing Day tillsammans med andra ska här enkelt kunna hitta ett sätt att göra detta på!

Inspiration. Motivation. Förändring.

Bakgrunden — startade år 2000

När jag år 2000 sökte information om Buy Nothing Day fann jag dokumentation i många länder och på många språk, men på svenska bara några tidningsartiklar, så då föddes idén om en webbplats på svenska. Jag kontaktade www.adbusters.org och www.buynothingday.co.uk, berättade om min idé och fick positiva svar. Sedan föddes webbplatsen.

Förhoppningar

Jag hoppas att du får nytta av webbplatsen och att den får dig att tänka till.
Jag vill att så många som möjligt ska få tillbaka tron på sin makt som konsument och börja påverka världen med de enkla medel som krävs — nämligen medvetna val i vardagen.